Nieuws

RMO
een archeologische ontdekkingstocht voor jong en oud in het Rijksmuseum van Oudheden
Stadsherstel adam.jpg

Omdat het exploiteren van gebouwen niet tot de kerntaken van de kerk en parochie behoort, verkeert het Gezellenhuis, een rijksmonument, helaas in een slechte conditie.

Hermitage

De Hermitage Amsterdam heropent corona-veilig de deuren voor het publiek op maandag 1 juni, om 10 uur. Te zien zijn drie grote tentoonstellingen, Juwelen!

PilgrimsnaarAmerika.jpg

Op dinsdag 2 juni heropent Museum De Lakenhal met de tentoonstelling ‘Pilgrims naar Amerika – en de grenzen van vrijheid’. De tentoonstelling zou aanvankelijk vanaf eind maart te zien zijn, maar door COVID-19 moest ook Museum De Lakenhal de deuren noodgedwongen sluiten.

Foto zwerfhond.jpg

ran... alleen al de naam doet vermoeden dat hier heel veel dierenleed schuilt. En dat is ook zeker zo.

Natuurlijk wil Stichting Dierennood overal waar zwerfdieren hulp nodig hebben, proberen te helpen, maar het moet voor ons ook goed te controleren zijn.

fotocoronamaatregelen.jpg

Op 1 juni aanstaande zal De Nieuwe Kerk Amsterdam heropenen met de nieuwe tentoonstelling World Press Photo Exhibition 2020. De opbouw is in volle gang.

LogoVfonds.png

Vooruitlopend op zijn afscheid als lid van de Raad van Bestuur van het vfonds per 1 juli 2020, heeft mr. Robert S. Croll op 12 mei jl. het voorzitterschap overgedragen aan vice-admiraal bd Matthieu Borsboom.

LogoLilianefonds.jpg

Het Liliane Fonds liet onderzoeken hoe Nederlandse leerlingen het hebben ervaren om in de afgelopen acht weken niet naar school te kunnen.