Nieuws

Het Concertgebouworkest | Foto copyright: Anne Dokter/Koninklijk Concertgebouw Orkest

Het Concertgebouw in Amsterdam gaat op vrijdagavond 3 april Bachs Matthäus-Passion streamen. De uitvoering door het Concertgebouworkest onder leiding van Iván Fischer is gratis te volgen via de website van het Concertgebouw.

Fries Museum.jpg

Claudy Jongstra vindt tijdens de coronacrisis tijdelijk een werkplaats in het Fries Museum om daar door te kunnen werken aan de monumentale

Foto Frans Hals Museum.jpg

Vandaag wordt beeldend kunstenaar Marinus Fuit (1934) 86 jaar. Op deze bijzondere dag heeft het Frans Hals Museum de eer om een schenking van zijn werk aan te kondigen. Een aantal representatieve werken die het museum reeds bezit, wordt aangevuld met kernwerken uit het oeuvre van Fuit.

Foto expositie Hermitage.png

Op donderdag 26 maart opent ABN AMRO Kunstprijswinnaar Evelyn Taocheng Wang haar tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, getiteld: Het bloemblaadje, dat tijdens het ochtendkrieken was gevallen, paktte ik op in de avondschemering. De ti

Week van de Klassieken
Week van de Klassiek 2020 in teken van thema ‘Controverse’
foto restauratie

ijdens een vorige renovatie was de overdekte gang van de manege, behorende bij de wintertuin, verminkt. Het ornament met de strijdwagen was niet meer zichtbaar, omdat er deels een nooduitgang doorheen was gemaakt.

Foto rmo.jpg
Vier avonden over oudheid en oudheidkunde in Rijksmuseum van Oudheden
Hermitage
De Hermitage Amsterdam, het Outsider Art Museum en de Hermitage Museum XXI Century Foundation slaan de handen ineen voor het project Museum 15/24. Het gaat om een project voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar, dat tegelijk gericht is op musea en kunsteducatie in het algemeen.