Nieuws

SEM

 De afgelopen weken hebben wij donaties ontvangen voor onze actie om SEM musici te ondersteunen bij het onderhoud van hun instrumenten. Inmiddels is € 20.330 ontvangen! Wij danken alle mensen die hebben bijgedragen hartelijk.

DeHollandscheManege rijbaan- Stadsherstel Amsterdam Eric Dix.jpg

De crowdfundactie voor De Hollandsche Manege, de oudste stadsmanege van Europa, is geslaagd. Dankzij de Vereniging Vrienden van Stadsherstel Amsterdam, donateurs, ruiters, fondsen en subsidiegevers is het bedrag van € 500.000 gehaald.

Jazz-hermitage.jpg

Deze zomer organiseren de Hermitage Amsterdam en de Hortus Botanicus de vijfde editie van het zomerse jazzfestival.

Rijksmuseum brengt levensgrote Nachtwacht naar 30 verpleeg- en verzorgingshuizen. Foto: Janiek Dam

Deze zomer brengt het Rijksmuseum in samenwerking met Founder Philips een levensgrote Nachtwacht naar dertig verpleeg- en verzorgingshuizen en seniorencomplexen door heel Nederland.

Het Gemaal Limmen 1879 heeft een gift ontvangen van de Rabobank voor het vervangen van de kammen in een tandwiel.

Kinderfonds mama's

LAREN – In Zuid-Afrika loopt het aantal besmettingen met het coronavirus nu razendsnel op; inmiddels zijn er 196.750 geïnfecteerden geregistreerd en meer dan 3.200 doden te betreuren. Het openbare leven in Zuid-Afrika is nog altijd ontwricht door de gedeeltelijke lockdown.

Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers is hét museum in Nederland van het Nederlandse reddingwezen op zee. Er is van alles te ontdekken wat met water en 'overleven' te maken heeft.

Het Rijksmuseum maakt vandaag bekend wie de 10 deelnemers van Document Nederland Junior zijn. De jaarlijkse fotowedstrijd voor middelbare scholieren en mbo-studenten heeft als thema Wie ben jij? Jongeren werd gevraagd om bewust naar zichzelf en hun omgeving te kijken.

Muziek

Wij zijn enorm blij dat de aankomende achtste editie op 11, 12 en 13 september in een aangepaste versie toch door kan gaan. Weliswaar niet in de feeërieke setting op het Amstelveld, maar via livestreams vanuit de nabijgelegen vermaarde Studio150 Bethlehemkerk.